Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Kép
Patrick Martin Stump
(született: Patrick Martin Stumph, 1984. április 27., Glenview, Illinois) amerikai zenész, zeneszerző és producer. A Fall Out Boy énekese és ritmusgitárosa.

 

Élete

Nem szereti a kamerákat és a csillogást ezért Pete-re háritja át ezt a feladatot. Saját állítása szerint sajnálja Pete-t de nem szeretne ellene tenni, hogy ne az ő nyomában legyenek a paparazzók mivel akkor ő lenne ebben a helyzetben és nem szeretné kockáztatni a viszonyát egy jópár botránnyal amit (a rajongók, barátok és családtagok megerősítették) elég nehezen tudna megtenni.

Fall Out Boy

 

2001-ben Joe Trohmannel és Pete Wentz-cel megalapította a Fall Out Boy nevű pop-punk együttest, amihez később Andy Hurley is csatlakozott. Azelőtt soha nem énekelt, és eredetileg a Fall Out Boy-ban is dobos volt.

Első albumuk, a Evening Out With Your Girlfriend, 2002-ben jelent meg az Uprising Records-nál. Ezután szerződtek át a Fueled by Ramenhez, és a következő év májusában ők adták ki a Take This to Your Grave című második albumukat, valamint 2004-ben a My Heart Will Always Be the B-Side to My Tongue című akusztikus EP-t és DVD-t.

2003-ban aláírtak az Island Records-zal. 2005-ben megjelent harmadik albumuk, a From Under the Cork Tree, az első, ami zenéjének legnagyobb részét Stump szerezte, és amihez Pete Wentz írta az összes dalszöveget. 2007-ben kiadták az Infinity On High c. albumukat. 2008 őszén jelent meg a Folie a Deux című albumuk!

Egyéb zenei tevékenysége

Producerként dolgozott a The Hush Sound Like Vines és a Gym Class Heroes As Cruel As School Children című albumain, valamint jelenleg a Cobra Starship második albumán.

Énekesként vendégszerepelt a következő számokban:

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.